Ce trebuie să faci după fertilizarea in vitro?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

După ultima etapă a ciclului de fertilizare in vitro, care presupune transferul de embrioni, se pot relua activitățile zilnice normale. Totuși, ovarele pot fi încă mărite, așa că trebuie evitate activitățile viguroase, care ar putea provoca disconfort.

Cele mai multe reacții adverse tipice includ mici scurgeri de lichid clar sau sângeros la scurt timp după procedură cauzate de umflarea colului uterin înainte de transferul de embrioni, sensibilitate mamară cauzată de nivelurile ridicate de estrogen, balonare, crampe și constipație. Dacă simțiți durere moderată sau severă după transferul de embrioni, adresați-vă medicului pentru a vă evalua pentru complicații cum ar fi infecția, răsucirea unui ovar (torsiune ovariană) sau sindromul de hiperstimulare ovariană severă. După transferul embrionilor, la aproximativ 12 zile până la două săptămâni, medicul dumneavoastră va testa un eșantion de sânge pentru a depista dacă sunteți sau nu însărcinată.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *