Cât durează o fertilizare in vitro?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Procedura de fertilizare in vitro implică cinci etape principale, și anume inducerea ovulației, obținerea oăulor, obținerea spermei, fertilizarea și transferul de embrioni.

Un ciclu de fertilizare in vitro durează aproximativ două săptămâni și este posibil ca o femeie să aibă nevoie de mai mult de un ciclu de concepere. Prima fază a fertilizării in vitro presupune administrarea de injecții pentru fertilitate pentru a crește producția de foliculi și pentru a opri ovulația. În această primă fază sunt necesare mai multe vizite la medic pentru teste de sânge și pentru ecografii vaginale.

În faza a doua, atunci când ouăle se maturizează, există o operație minuțioasă pentru a le recupera. Un embriolog va pregăti ouăle, iar apoi sperma este introdusă prin injectarea unui singur spermatozoid în fiecare ou. În faza a treia, după ce ouăle sunt fertilizate, celulele ouălor continuă să se împartă până în ziua 3 sau ziua 5, când embrionii sunt transferați. Persoanele care doresc pot opta pentru examinarea embrionilor pentru dizabilități, cum ar fi fibroza chistică, distrofia musculară și sindromul Down. În cele din urmă, va trebui să decideți câți embrioni doriți să fie transferați în uter și dacă doriți ca embrionii rămași să fie înghețați.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *