Analize pentru fertilizarea in vitro

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Fertilizarea in vitro presupune o serie de analize la care sunt supuse atât femeile, cât și bărbații. Orice procedură de fertilizare in vitro începe cu testele inițiale de fertilitate. Apoi, femeile vor fi supuse testelor de rezervă ovariană prin care se verifică nivelul hormonului stimulator al foliculului și care oferă informații esențiale despre mărimea și calitatea ouălor.

Este necesară și examinarea uterului, deseori prin introducerea unui instrument în vagin și în uter sau prin ultrasunete. Aceste teste dezvăluie starea de sănătate a uterului. La rândul lor, bărbații vor fi supuși unui test de spermatozoizi, care implică furnizarea unei mostre de material seminal care urmează să fie analizată pentru a se verifica numărul, dimensiunea și forma spermatozoizilor. În cazul în care sperma este deteriorată, poate fi necesară o procedură numită injecție intracitoplasmică a spermei, în care un singur spermatozoid este injectat direct într-un ou.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *