Fertilizare în vitro gratuită

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

FIV este cea mai eficientă formă de tehnologie de reproducere asistată. Procedura se poate face folosind propriile ouă și sperma partenerului. Sau FIV pot implica ouă, spermă sau embrioni de la un donator cunoscut sau anonim. În unele cazuri, poate fi folosit un purtător gestational – o femeie care are un embrion implantat în uterul ei.

Fertilizare în vitro gratuităȚinând cont de numărul mare de cupluri care nu pot avea un copil și de costurile mari pe care această procedură le implică, statul a introdus procedura de fertilizare în vitro gratuită. Conform Subprogramulului Național de Fertilizare în Vitro 2018 , avem un număr de 835 de proceduri decontate de casa de asigurări, iar cuantumul sumei decontate este de 6188 RON. Fiecare cuplu care îndeplinește criteriile de eligibilitate poate beneficia de o singură procedură de fertilizare în vitro gratuită. De acest program beneficiază cuplurile infertile care nu au reușit să obțină o sarcină natural și care nu au folosit metode contraceptive timp de 1 an și cuplurile  care au un diagnostic de incompatibilitate cu reproducerea naturală dat de medicul de specialitate.

Important de menționat este faptul că procedura FIV are 35% șanse de reușită.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *