Prețuri fetilizare in vitro

Pentru majoritatea femeilor, împlinirea înseamnă să poată deveni mame. Din păcate, din varii motive, acest lucru nu se întâmplă uneori natural, iar cauzele infertilității, atât masculine cât și feminine, sunt mult prea ample pentru a le putea discuta aici. De aceea, în încercarea lor de a-și îndeplini cel mai mare vis, de a strange la piept propriul copil, multe femei sunt dispuse să lupte până la capăt, și niciun efort nu pare prea mare dacă te gândești la rezultatul final.

Dacă de multe ori este nevoie de tratamente relativ simple și de reducerea stresului pentru ca sarcina să se poată produce în mod natural, există și cazuri – tot mai multe în ultima perioadă, în care femeile sunt sfătuite de medici să apeleze la inseminarea artificial sau la fertilizarea in vitro pentru a reuși să rămână însărcinate. Din păcate, nici aceste două procedure, considerate drept ultimele soluții în lupta cu infertilitatea, nu au șanse de reușită de 100%.

Pentru cei care nu știu exact cum stau lucrurile, cele două proceduri se confundă. De aceea, în rândurile de mai jos, vom încerca să venim cu câteva informații despre fiecare, precum și despre costurile estimative ale unei astfel de proceduri, cu mențiunea că acestea din urmă sunt doar orietative, și depind de fiecare clinică în parte.

Inseminarea artificială

Prin inseminare artificială se  înțelege introducerea spermei direct în uter printr-un tub de plastic foarte subțire. Această procedură se recomandă atunci când femeia are o problemă la nivelul mucusului colului uterin, sau bărbatul produce anticorpi împotriva propriilor spermatozoizi, nu poate ejacula în vaginul partenerei din varii motive, sau suferă de ejaculare retrogradă (sperma ajunge din veziculele seminale în vezica urinară, în loc să fie eliminată spre exterior). Deși mai rare, există și cazuri de ”infertilitate inexplicabilă”, când ambii parteneri sunt sănătoși și apți de a procrea, și totuși acest lucru nu se întâmplă pe cale natural. În acest caz, recomandarea medicilor este să se apeleze la insiminarea artificială, pentru a da o șansă acelui cuplu de a avea copii.

Cum se realizează corect o inseminare artificială

Deși procedura pare simplă, pentru a fi siguri că este o șansă ridicată de reușită, trebuie să se urmeze anumiți pași. Potrivit fivmures.ro, ”o metodă mult mai rafinată a inseminării constă în utilizarea unei mostre de sperma obținută prin ejaculare în două recipiente diferite – prima parte a ejaculării, de regulă foarte bogată în spermatozoizi, se colectează într-un prim recipient, iar a doua parte într-un al doilea recipient. Conținutul din primul vas colector va fi utilizat pentru inseminare”. După încheierea acestei procedure, în cadrul unui laborator sperma este separată de fluidul seminal, se ”tratează” cu medii special după care medical, cu ajutorul unui cateter fin, o introduce în cavitatea uterină. Evident, pentru ca procedura să aibă succes, aceasta trebuie efectuată î perioada în care femeia este în punctual maxim de fertilitate. De mare ajutor în creșterea ovulelor și a certitudinii producerii oculației s-a dovedit a fi și tratamentul medicamentos, prin care foliculii ajung la o dimensiune ideală, sau cât mai aproape de aceasta.

Inseminarea doare?

Aceasta este una dintre întrebările pe care le are orice femeie care urmează să treacă prin această procedură. Medicii ginecologi susțin că este una care durează în medie câteva minute, iar pacienta nu simte durere, ci doar un disconfort. Pentru realizarea procedurii, femeia va sta pe masa ginecologică în poziția clasică, iar medical va folosi un specul vaginal pentru a vizualiza colul. Apoi, cu ajutorul unui cateter fin va fi introdusă sperma tratată după cum am specificat mai sus. Pot apărea, deși nu este obligatoriu, și anumite crampe uterine, iar disconfortul abdominal de după procedură poate dura și o zi întreagă. De asemenea, medicii spun că este normal ca unele femei să aibă și mici sângerări vaginale, dar nu trebuie să intrați în panică. Ba, mai mult, pentru a spori șansele de reușită, specialiștii de la fivmures.ro recomandă cuplurilor să aibă relații sexual normale chiar în prima noapte de după procedură, sau chiar două zile după.

Bucuria reușitei sau lacrimile dezamăgirii?

Medicii susțin că pacientele trebuie să fie conștiente că această procedură nu are șanse totale de reușită. Rata de succes este cuprinsă între 10 și 15% pe încercare, șansele crescând la aproximativ 50% după cel puțin 4 încercări. În cazul în care, din păcate, după patru procedure de inseminare artificială nu s-a reușit obținerea unei sarcini, atunci singura soluție ar fi apelarea la fertilizarea in vitro.

Cât costă inseminarea artificială

Spre deosebire de FIV, aici prețurile sunt ceva mai reduse. Dacă apelați la clinicile de fertilitate care aparțin de spitale de stat, atunci procedura vă costă aproximativ 400 de lei dacă sperma este recolatată de la partener și puțin peste dublu dacă, în schimb, sperma provine de la alt donator. Situația se schimbă în clinicile private, unde cel mai mic preț se află în jurul valorii de 700 de lei, în timp ce maximul poate ajunge chiar și la 2000 de lei. În prețurile de mai sus nu a fost iclusiv tratamentul hormonal, pe care îl poate indica, după caz, medical specialist. Dar, rețineți, este foarte posibil să nu reușiți din prima și să apelați și la alte procedure. Și, mai ales, nu uitați că prețurile prezentate mai sus sunt doar orietative, diferă de la o clinică la alta.

Medlife, București: Inseminare intrauterină - 1 procedura - 1045 lei, Inseminare intrauterină 2 proceduri – 1265 lei

Centrul de Reproducere Umană Asistata ISCARE, Iași: inseminare artificială cu partener 150 euro; inseminare cu donor spermă 600 euro.

Genesys, București: Inseminare intrauterină – 2800 lei, unde prețul include toate serviciile medicale asociate, cu excepția tratamentului medicamentos.

Centrul Medical Promed, București: Inseminare intrauterină 1 procedură – 800 lei, Inseminare intrauterină 2 proceduri – 1200 lei

Clinica HitMed, București: Inseminare intrauterină – 250 euro.

Omini Clinic, Iași: Inseminare intrauterină – 850 lei.

Centrul de Reproducere Umană Asistată (CRUA), Timișoara: Inseminare artificială – 150 euro.

Fertilizarea in vitro

Spre deosebire de inseminarea artificială, FIV-ul se referă de fapt un transfer de embrioni. Mai exact, ovulele sunt colectate din ovare şi combinate cu spermatozoizii într-un mediu de laborator pentru a fi fertilizate. Embrionii rezultaţi, preferabil de calitate A, sunt apoi transferaţi în uter pentru a se implanta şi a se dezvolta natural. În urma fertilizării pot rezulta mai mulți embrioni, iar pentru o mai mare reușită a procedurii sunt transferați câte doi, trei, în cazuri mai rare patru. Există posibilitatea ca restul de embrioni să fie ”înghețați”, în cazul în care mai este nevoie de reluarea procedurii și în viitor.

Când se recomandă FIV

Deși nerăbdarea multor femei de a-și strange la piept copiii este mare, această procedură nu este recomandă chiar tuturor. Această metodă este indicată în special dacă trompele uterine sunt blocate sau deteriorate, dacă femeia a urmat fără succes tratamente medicamentoase sau alte tipuri de tratamente de fertilitate precum inseminare artificială, dacă femeia este în vârstă de peste 40 de ani sau în cazurile de ”infertilitate inexplicabilă” despre care vorbeam mai sus.

Etapele FIV

Medicul va cere femeii să facă unele investigaţii precum diferite analize de sânge şi ecografia transvaginală a uterului şi ovarelor, înaite de a urma protocolul FIV. După care, cel mai probabil, se va apela la tratamente de fertilitate, prin care femeia va produce mai multe ovule mature, față de unul pe lună cum se întâmplă în mod natural în organism.  Va fi nevoie ca, în etapa de stimulare, timp de aproximativ două săptămâni, femeia să primească doze de hormone care vor ajuta la maturizarea foliculilor.

Cu cât femeia produce mai multe ovule, cu atât șansele de reușită sunt mai ridicate. Medicul va urmări ecografic maturarea foliculilor, iar când aceștia au ajuns la dimensiunea dorită, se administrează o injecţie cu hCG, cu 34-38 de ore înainte de colectarea ovulelor. În timpul procedurii de colectare a ovulelor femeia poate simți o mică jenă, așa că nu ezitați să-i împărtășiți medicului starea dumneavoastră, care poate recomanda, în funcție de fiecare pacientă, administrarea sau nu a unor anestezice.

La rândul său, partenerul va trebui să ofere o probă de spermă, iar produsele colectate de la ambii parteneri vor fi analizate și procesate într-un laborator. Spermatozoizii vor fi combinați cu ovulele, pentru a avea loc fertilizarea, și vor fi lăsate la incubaţie. În urma acestei procedure, vor rezulta mai mulți embrioni, care înainte de a fi transferați în uter, vor fi monitorizați chiar și 5 zile, pentru a se observa cum se dezvoltă. Nu toți embrionii rezultați sunt de o bună calitate, de aceea medicii au grijă ca doar cei sănătoşi embrioni vor fi selectaţi pentru a fi inseraţi în uter.

Transfrul embrionilor în uter se face cu ajutorul unui cateter fin şi uneori al sondei ecografice. Este o procedură relative simplă, și care nu necesită anestezie, pacienta rămânând conștientă. Trebuie doar ca după embrio-transfer, să nu se ridice de pe masa ginecologică măcar o oră. Urmează apoi un tratament medicamentos recomandat de medic, iar dacă la cel puțin două săptămâni după transfer testul de sarcină este pozitiv, aveți certitudinea că ați reușit să rămâneți însărcinată.

Cu toate acestea, ici această procedură nu este una lipsită de dezamăgiri, implantarea embrionilor să eșueze, sau sarcina să se oprească din evoluție. Pentru că în acest caz riscul de apariție al sarcinilor gemelare este mai ridicat, este posibil să fiți nevoită să stați la pat pe toată perioada sarcinii sau să urmați un tratament adecvat. Dar ce nu face o femeie pentru a-și vedea împlinit visul de a deveni mamă?

Prețuri fetilizare in vitro

Spre deosebire de inseminarea artificială, ale cărei costuri nu sunt chiar atât de ridicate, o fertilizare in vitro ”arde” destul de mult la buzunar. Doctor Marilena Băluță (medic specialist obstetrică-ginecologie şi embriolog (Clinica MEDICUM), a precizat: "S-a tot vorbit despre cât costă o procedură de fertilizare in vitro. În functie de respondent, tarifele au variat între 3000 și 5000 de euro și au inclus prețurile analizelor, investigațiilor (HSG, histeroscopie, laparoscopie), tratament și procedură. La aceste tarife se mai pot adăuga cheltuieli legate de deplasare și cazare pentru acele cupluri care aleg să facă procedura într-un alt oraș sau o altă țară. Nu se poate vorbi de un tarif standard pentru procedură, pentru că fiecare cuplu care este inclus în programul de fertilizare in vitro beneficiază de o schemă terapeutică individualizată, care atrage după sine investigații, tratamente pre-procedură (medicale și/sau chirurgicale), necesitatea repetării procedurii sau procedură cu ovocite sau spermă de la donator".

Sperăm că informațiile noastre v-au fost de folos și nu ne rămâne decât să vă dorim succes deplin în încercarea dumneavoastră de a avea un copil, indiferent de metoda aleasă.

fiv regina maria pret

Fertilizare în vitro – Preț Regina Maria

Fertilizarea in vitro este o tehnologie de reproducere asistată (ART) denumită în mod obișnuit FIV. FIV este procesul de fertilizare prin extragerea ouălor, recuperarea unui eșantion de spermă și apoi combinarea manuală a unui ou și a spermei într-un vas de laborator. Embrionul (embrionii) este apoi transferat în uter. Alte […] mai mult »

Fertilizare în vitro Medlife – Prețuri

Fertilizarea in vitro este o serie complexă de proceduri utilizate pentru a trata probleme de fertilitate sau genetice și pentru a ajuta la conceperea unui copil. În timpul FIV, ouăle mature sunt colectate (recuperate) din ovare și fertilizate prin spermă într-un laborator. Apoi, ovulul fertilizat (embrionul) sau ouăle sunt implantate […] mai mult »

fertilizare in vitro grecia

Fertilizarea în vitro în Grecia – Preţ

Numărul cuplurilor care apelează a fertilizarea în vitro este surprinzător de mare și este în continua creștere. Aproape un sfert din cupluri apelează la acest tip de fertilizare, la nivel mondial. Dar cum ne dăm seama că există probleme de infertiliate? Principalul semnal de alarmă constă în contactul sexual neprotejat […] mai mult »

Fertilizare în vitro gratuită

Fertilizare în vitro gratuită

FIV este cea mai eficientă formă de tehnologie de reproducere asistată. Procedura se poate face folosind propriile ouă și sperma partenerului. Sau FIV pot implica ouă, spermă sau embrioni de la un donator cunoscut sau anonim. În unele cazuri, poate fi folosit un purtător gestational – o femeie care are […] mai mult »