Se poate face fertilizare in vitro la menopauză?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Menopauza se instalează în viața unei femei atunci când nu mai are loc menstruația lunară ca urmare a încetării activității ovariene. După un an întreg fără ciclu menstrual, femeile intră în perioada de postmenopauză.

Se poate face fertilizare in vitro la menopauzăDeoarece nu mai are loc activitate ovariană, femeile aflate la postmenopauză nu mai pot rămâne însărcinate printr-un tratament clasic de fertilizare in vitro care presupune inducerea ovulației, colectarea ouălor și transferul de embrioni. Ovarele femeilor aflate la postmenopauză nu mai răspund la stimulare. În schimb, se poate face fertilizare in vitro la menopauză dacă embrionul este realizat dintr-un ou donator/gameți sau, dacă este disponibil, dintr-un embrion anterior înghețat și depozitat. Înainte de procedura de fertilizare in vitro, o femeie ar trebui să treacă printr-un tratament hormonal care pregătește uterul pentru a primi embrionul.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *