Până la ce vârstă se face fertilizare in vitro?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Femeile cu vârsta de 40 sau peste 40 de ani au un potențial de fertilitate mai redus comparativ cu cel observat la femeile mai tinere. De asemenea, ratele de succes ale tratamentelor de fertilitate, inclusiv fertilizare in vitro, sunt substanțial mai scăzute. În cazul procedurii de fertilizare in vitro, potențialul de succes este împiedicat atât de calitatea ouălor, cât și de cantitatea de ouă.

Până la ce vârstă se face fertilizare in vitroÎn general, se recomandă tratamentul de fertilizare in vitro până la vârsta de 42 de ani, însă toate femeile trecute de 39 de ani trebuie să fie pe deplin informate cu privire la riscurile crescute asociate cu sarcina la vârsta înaintată. În foarte multe cazuri, vârsta înaintată este un factor de risc pentru aproape toate sarcinile și complicațiile perinatale.

Cele mai comune complicații care pot apărea în rândul femeilor mai în vârstă includ hemoragia obstetrică, preeclampsie, hipertensiune arterială indusă de sarcină, diabet gestațional, naștere prematură sau greutate mică la naștere. Comorbiditățile preexistente sunt, de asemenea, mai frecvente la femeile cu vârstă mai înaintată, complicând astfel și sarcina.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *