Fertilizarea in vitro este un păcat?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Fertilizarea in vitro și transferul embrionar uterin reprezintă tratamente de reproducere asistată larg acceptate pentru cuplurile infertile din întreaga lume. Această tehnică a fost utilizată încă de la sfârșitul anilor ’70. Fertilizarea in vitro este un proces prin care un spermatozoid este îmbinat cu un ovul în afara corpului unei femei, urmat de plasarea oului fertilizat în corpul femeii astfel încât ea să rămână însărcinată. Fertilizarea in vitro este o problemă controversată în rândul creștinilor, iar Biblia nu o abordează.

Fertilizarea in vitro este un păcatCei mai mulți creștini condamnă acest tratament modern de reproducere asistată întrucât nu este tocmai o formă „naturală” de a rămâne însărcinată, dar și pentru că etapele acestui tratament pot fi considerate păcate, din moment ce orice embrion este considerat a fi o viață. Testarea și verificarea embrionilor, înghețarea lor, eliminarea lor atunci când nu se dorește sarcină multiplă sunt toate considerate a fi păcate.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *