Fertilizarea in vitro cine a descoperit-o?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Robert Edwards din Marea Britanie a început să lucreze la dezvoltarea tratamentului de fertilizare in vitro încă din anii 1950, iar eforturile sale au fost în cele din urmă încununate de succes în anul 1978, pe 25 iulie, când s-a născut Louise Brown, primul copil adus pe lume prin fertilizare in vitro. De la nașterea lui Louise, aproximativ patru milioane de copii s-au născut datorită tratamentului de fertilizare in vitro.

Fertilizarea in vitro cine a descoperitRobert Edwards a câștigat Premiul Nobel pentru Medicină în anul 2013 pentru activitatea sa de pionerat în dezvoltarea fertilizării in vitro prin care a ajutat milioane de cupluri infertile să aibă un copil. Juriul Nobel consideră că eforturile lui Robert Edwards reprezintă un uriaș pas înainte în dezvoltarea medicinei moderne. Realizările lui Robert Edwards, tatăl fertilizării in vitro, au făcut posibilă tratarea infertilității, o afecțiune care afectează o mare parte a umanității – peste 10% din toate cuplurile din întreaga lume.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *