Fertilizare in vitro pentru gemeni

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Fertilizarea in vitro presupune, în ultima etapă, transferarea în uterul femeii a embrionului sau a embrionilor pregătiți în laborator. Dacă alegeți să transferați un singur embrion în uter, șansele sunt foarte mici să rămâneți însărcinată cu gemeni sau tripleți. Există totuși o foarte mică posibilitate ca embrionul să se poate împărți, rezultând în gemeni.

Fertilizare in vitro pentru gemeniCu toate acestea, nu există nici o garanție că embrionul se va implanta cu succes în mucoasa uterină din prima. Acesta este și motivul pentru care multe femei, în special cele care nu își pot permite două sau mai multe cicluri de fertilizare in vitro, adesea optează pentru transferarea a mai mult decât un singur embrion. Vârsta, sănătatea fizică și viabilitatea embrionilor joacă un rol important în succesul ciclurilor de fertilizare in vitro. Femeile care doresc să rămână însărcinate cu gemeni în urma fertilizării in vitro trebuie să știe că sarcinile gemelare sau multiple sunt predispuse la riscuri de sănătate, inclusiv nașterea prematură, greutatea scăzută la naștere și defecte congenitale.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *