Fertilizare în vitro în Romania, fiv în romania

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Procedurile de fertilizare în vitro în România sunt din ce în ce mai des întâlnite și acest lucru pentru că numărul celor ce suferă de infertilitate este din ce în ce mai mare.

Nu putem spune că vorbim despre un diagnostic de infertilitate atunci când cuplul nu a putut să obțină o sarcină în prima lună de încercări sexuale neprotejate și nici măcar nu putem vorbi despre acest lucru la un interval de 6-12 luni de activitate sexuală neprotejată. Medicii sunt în măsură să stabilească acest diagnostic pe baza unor analize de specialitate și ca urmare a răspunsului pacientului la tratament.

Despre fertilizare în vitro s-a tot auzit în țara noastră și acest lucru pentru că apar din ce în ce mai multe clinici specializate, contribuind astfel la îndeplinirea dorințelor celor doi parteneri. Cu toate acestea, tot mai mulți din cei ce suferă de infertilitate în țara noastră nu optează pentru o clinică de fertilizare în vitro în România, ci uneori merg mai departe și aleg să realizeze acest tratament în străinătate, la clinici specializate.

Procedura de fertilizare în vitro nu este una foarte dureroasă, însă este o procedură de lungă durată, fiind nevoie de stimulare hormonală pentru ca organismul femeii să producă un număr mai mare de ovocite ce urmează a fi aspirate de către medic și mai apoi fertilizate prin amestecarea loc cu spermatozoidul recoltat în acea zi de la partener.

Procedura de fertilizare în vitro în România nu diferă cu nimic față de cele din alte țări ale lumii, aceasta urmând aceeași pași medicali și folosindu-se aparatură de cea mai înaltă generație pentru ca reușita intervenției să fie foarte mare.

FIV în România a fost practicat încă din anul 1993, atunci când s-a constatat o creștere a numărului cuplurilor ce sufereau de infertilitate, însă nu la fel de mult precum se întâmplă și astăzi. Ca atare, înființarea unor astfel de centre medicale trebuiau să corespundă unor nevoi efective ale cuplurilor care din diferite motive medicale nu puteau concepe un bebeluș în mod firesc. Potrivit datelor, din numărul total al femeilor trecute de vârsta de 35 de ani care își doresc să conceapă un bebeluș, peste 30% suferă de infertilitate. Aceste date sunt de-a dreptul îngrijorătoare, mai ales dacă ne gândim la vârsta târzie la care își doresc să conceapă un bebeluș cele mai multe cupluri, fiind influențați de decizii profesionale.

Atunci când vorbim despre centrele de fertilizare în vitro în Romania trebuie să amintim că cele mai multe sunt concentrate în București, dar în ultima perioadă acestea s-au extins și în alte orașe mari ale țării, șansele de reușită fiind la fel de mari în orice zonă ar urma să aibă loc intervenția medicală. Private sau de stat, centrele fiv în România dispun de aparatură medicală de cea mai înaltă calitate, oferind servicii de cel mai înalt nivel. Aici își desfășoară activitatea medici renumiți, cu specializări în tratamentul infertilității de cuplu.

Iată mai jos câteva centre medicale de fertilizare în vitro în România:

1. Departamentul de Reproducere Umană Asistată din cadrul Spitalului de Obstretică – Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu”, București se remarcă prin perseverența medicilor, servicii medicale cele mai înalte și prin aparatura de ultimă generație. În cadrul acestui centru toate cuplurile care suferă de infertilitate pot fi tratate cu același nivel de protecție. Se pot realiza procedurile de fertilizare în vitro, aspirat epidimar, biopsie testiculară, inseminare artificială, injectare intracitoplasmatică a spermatozoidului. Funcționând ca un spital de stat, costurile intervenției sunt mult mai mici decât în cadrul clinicilor de specialitate private.

2. Centrul de Medicină Materno Fetală și Reproducere Umană din cadrul Spitalului Medlife

Serviciile medicale pe care le oferă acest centru medical sunt de cea mai bună calitate. Am putea spune că procedura de fertilizare în vitro în România pe care o poți realiza aici este la fel de bună ca și în cadrului oricărui alt centru din străinătate. Poți beneficia de procedura de fertilizare în vitro, inseminare artificială, injectarea intracitoplasmatică a spermatozoidului, stimularea ovariană pentru producerea ovulației multiple.

3. Clinica Gynera, cunoscută drept clinică de fertilizare în vitro în România

Această clinică medicală este foarte cunoscută în țara noastră, oferind cele mai bune servicii medicale de acest tip. Ca atare, oricine suferă de infertilitate poate găsi aici remediul medical pentru redobândirea fertilității. Printre cele mai cunoscute servicii medicale pe care le poți efectua în cadrul acestei clinici medicale am putea enumera: procedura de inducere a ovulației multiple, procedura de inseminare artificială, procedura de fertilizare în vitro, diagnosticare genetică preimplantare, dar și consiliere psihologică pentru cuplurile care trec prin această problemă medicală. Costul serviciilor medicale oferite de acest centru sunt destul de mici.

4. Clinica Dacia Medical Center

Poți realiza procedura de fertilizare în vitro în România și la această clincă, având numeroase servicii medicale ce sunt necesare pentru tratarea infertilității, dar și pentru diagnosticarea și realizarea efectivă a procedurii de fertilizare în vitro.

5. Centrul de fertilizare Biogenesis – acest centru medical funcționează de mai mult timp în țara noastră și este dedicat exclusiv pe reproducerea umană asistată. Dintre serviciile medicale oferite, am putea evidenția procedura de inseminare artificială, procedura de fertilizare în vitro, dar și injectarea intracitoplasmatică a spermatozoidului. Costul este puțin mai ridicat.

6. Clinica Materno Fetală Promed System – această clinică medicală este specializată în procedura de fertilizare în vitro în România și are sedii atât în Capitală, cât și în Târgoviște. În cadrul acestei clinici medicale se pot realiza analize medicale care să stabilească diagnosticul de infertilitate, proceduri de inducere a ovulației, procedura de inseminare în vitro, procedura de fertilizare în vitro, dar și consiliere psihologică.

7. Centrul FIV Omini Clinic

Acest centru medical este unul dintre cele mai cunoscute centre FIV în România, având sediul în Iași. În cadrul acestui centru medical specializat în procedura de reproducere umană asistată, cuplurile pot găsi de la servicii de consiliere psihologică și până la procedura de stimulare ovariană, puncție foliculară, inseminarea ovocitelor, embriotransfer, dar și monitorizarea intervenției pentru o perioadă mai lungă de timp.

8. Centrul de Fertilitate Polisano are sediu atât în București, cât și în Sibiu. Oferă numeroase servicii de tratare a infertilității de cuplu, precum stimulare ovariană, inseminare artificială și până la procedura de fertilizare în vitro cu embriotransfer. Medicii prezenți aici sunt specializați în tehnici de reproducere umană asistată și sunt foarte bine pregătiți.

9. Clinica Genesys Fertility Center este un centru medical în care pot fi găsiți medici cu cea mai înaltă specializare în chirurgia reproductivă, urologie, dar și medici embrionologi. De asemenea, toți cei ce apelează la serviciile acestei clinici medicale pot găsi consiliere psihologică și totodată pot efectua toate analizele medicale necesare stabilirii unui diagnostic corect.

10. Centrul Medical Hitmed – acest centru medical poate fi găsit în Craiova, iar serviciile medicale pe care le puteți efectua aici constau în stimularea ovariană, inducerea ovulației, instilație tubară, histeroscopia infertilității, procedura de inseminare artificială, dar și procedura de fertilizare în vitro.

11. Centru de Reproducere Umană Asistată Gynatal din Timișoara este un centru supraspecializat în tehnicile de reproducere umană asistată. De asemenea, aici puteți beneficia de tehnici de stimulare hormonală pentru tratarea infertilității, monitorizarea foliculară, procedura de inseminare artificială și procedura de fertilizare în vitro. În cadrul procedurii de fertilizare în vitro veți parcurge mai multe etape de la puncția ovariană pentru aspirarea ovocitelor și până la procedura de embriotransfer.

12. Clinica Fertilia

Așa după cum chiar denumirea o poate spune, această clinică medicală este specializată în tratarea infertilității și realizarea acelor proceduri medicale necesare pentru fertilitate. Mai înainte de toate, femeile vor fi evaluate clinic, vor fi efectuate o serie de analize medicale de specialitate și mai apoi se va trece la procedura de fertilizare în vitro, drept ultimă soluție pentru obținerea unei sarcini. Femeia care va parcurge procedura de fertilizare în vitro va fi atent monitorizată medical, beneficiind și de cazare în timpul intervenției. 

Așadar, toate aceste clinici și centre medicale demonstrează că procedura de fertilizare în vitro în România apare ca o necesitate pentru tratarea cuplurilor ce suferă de infertilitate, din ce în ce mai multe la noi în țară. Și pentru că procedurile de fertilizare în vitro au șanse de reușită nu putem spune că un diagnostic de infertilitate nu mai oferă cuplului nicio șansă pentru a avea un copil. Astăzi, soluțiile medicale, dar și cercetarea au avansat destul de mult, astfel că șansele de reușită sunt din ce în ce mai numeroase.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *