Clinici fertilizare in vitro

Dacă nu vă confruntați cu imposibilitatea de a concepe copii pe cale natural, cel mai probabil apare confuzia dintre inseminarea artificială și fertilizarea in vitro. De aceea, dar și pentru a veni în ajutor femeilor care sunt nevoite să apeleze la aceste metode pentru a avea copiii doriți, am decis să vă venim în ajutor cu câteva informații despre clinici fertilizare in vitro.

Confuzia care apare este dată tocmai de scopul final al ambelor procedure, acele a de a putea concepe un copil. Cu toate acestea, procedurile prin care se realizează cele două sunt diferite, și mai ales, nu se aplică în aceleași cazuri și afecțiuni. La capitolul diferențe nu putem să le uităm și pe cele referitoare la aspectul financiar. Astfel, dacă o procedură de inseminare artificială are prețuri care nu trec de 300 – 350 de euro, în cazul fertilizării in vitro sunt cuprinse între 3000 și 5000 de euro.

În plus, și diferențele de costuri între cele două sunt substanțiale: dacă o procedură de inseminare costă între 200 și 350 de euro, în funcție de clinică, în cazul fertilizării în vitro costurile pornesc de la 3900 de euro (cu tot cu tratamentul de stimulare care precede fertilizarea) și pot ajunge la 5.500 de euro, în funcție de reacția fiecărei femei la tratament.

IA sau FIV?

Aceasta este întrebarea pe care și-o adresează multe dintre cuplurile care nu reușesc să conceapă un copil pe cale natural. Ei bine, totul depinde de fiecare femeie în parte. De obicei, inseminarea artificială este recomandată femeilor care suferă de o îngustare a canalului cervical, care împiedică spermatozoizii să își facă treaba așa cum trebuie. La fel, procedura este recomandată și dacă partenerul nu elimină un număr optim de spermatozoizi pentru a se obține o sarcină în mod natural. Pentru a nu fi dezamăgite, iar de aici până la depresie nu mai este decât un pas mic, femeile trebuie să știe că această metodă nu oferă șanse mari de reușită. Din fericire, poate fi reluată de mai multe ori – fără a se exagera însă, mai ales că prețurile nu sunt chiar atât de ridicată, iar după încheierea intervenției medicului, femeia își poate relua ritmul cotidian normal. Cât despre riscuri, acestea sunt minore, și se referă în special la apariția unor infecții locale, dar care pot fi ușor înlăturate prin tratament adecvat.

Cât despre fertilizarea in vitro, această metodă se recomandă în cazul în care alte tratamente nu au avut success, sau dacă unul sau ambii parteneri suferă de anumite afecțiuni. Un FIV presupune stimularea ovariană, colectarea ovocitelor, fertilizarea acestora cu materialul seminal provenit de la partener, după care urmează embrio-transferul în uter. Deși procedura are mai multe șanse decât inseminarea artificială, și aici procentul de reușită depinde de mai mulți factori, precum vârsta mamei, clinica și experiența medicilor care efectuează procedura, dar și dotările laboratorului de embriologie. Dintre neplăcerile care pot apărea în urma procedurii amintimp doar câteva: dureri de cap, modificări ale dispoziției, dureri abdominale, bufeuri și balonare. De asemenea, în foarte multe cazuri se întâlnește hiperstimularea, întâlnită în special în  cazul femeilor care suferă de sindromul ovarelor polichistice.

Clinici fertilizare in vitro din România unde se face FIV sau IA

În rândurile de mai jos vă vom prezenta mai multe clinici fertilizare in vitro din București și din țară unde au loc ambele proceduri.

Clinici fertilizare in vitro - Departamentul de Reproducere Umană Asistată, care face parte din cadrul Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sarbu". Pe lângă FIV și IA, în cadrul acestui Departament puteți beneficia și de injectarea intracitoplasmatică a spermatozoidului, aspirat epidimar și biopsie testiculară.
Clinici fertilizare in vitro - Centrul de Medicină Materno-Fetală și Reproducere Umană Medlife. Aici veți găsi mulți medici specialiști, care vă vor ajuta atât cu cele două metode medicale de a obține o sarcină, dar și cu alte servicii medicale precum inducerea ovulației multiple și injectarea intracitoplasmatică a spermatozoidului.
Clinici fertilizare in vitro - Clinica de fertilitate Gynera. Aici procedurile sunt ceva mai scumpe, deoarece avem de a face cu o clinic privată, care pe lângă FIV sau IA, oferă și o gamă variată de servicii dedicate tot sporirii șanselor de a avea copii și care includ și inducerea ovulației prin tratament hormonal, dar diagnosticare genetică preimplantare și consiliere psihologică pentru cupluri.
Clinici fertilizare in vitro - Biogenesis Centru de Fertilizare. Spre deosebire de alte clinici, aici este un centru dedicat exclusiv reproducerii umane asistate. Veți putea face aici fertilizare in vitro, inseminare artificială, dar și injecție intracitoplasmatică de spermă.
Clinici fertilizare in vitro - Clinica Materno Fetală Promed System. În afară de București, această clinic are un sediu și la Târgoviște, iar în ambele locații puteți găsi specialiști în problemele de infertilitate. Evident, și aici se fac proceduri de FIV sau IA, dar se poate beneficia de inducerea ovulației cu ajutorul medicamentelor hormonale. De asemenea, consilierea psihologică a cuplurilor care trec prin aceste proceduri nu este nici ea neglijată. Aceasta poate fi individual sau în cuplu, după caz.
Clinici fertilizare in vitro - Centrul FIV Omini Clinic. Aflat la Iași, centrul este o variantă petru cuplurile pentru care Bucureștiul nu este o alternativă bună. În cadrul acestui centru au loc servicii medicale precum dirijarea protocolului de stimulare ovariană, monitorizarea ecografica succesiva a stimulării, puncția foliculară, anestezia, recuperarea după procedură, inseminarea ovocitelor, monitorizarea dezvoltării embrionilor până în ziua 2,3 și embriotransferul.
Clinici fertilizare in vitro - Clinici fertilizare in vitro - Clinica Polisano. Cu sedii în București, dar și Sibiu, veți avea parte, în afară de FIV și IA și de unele proceduri medicale care să vă ajute să rămâneți însărcinată în mod natural, stimulare ovariană.
Clinici fertilizare in vitro - Clinica Genesys Fertility Center. Este locul unde veți găsi numeroși specialiști în infertilitate și chirurgie reproductivă, urologi și embrionologi. De fapt, acest centru are renumele că oferă poate cele mai cuprinzătoare servicii din domeniul fertilității.
Clinici fertilizare in vitro - Centrul Medical Hitmed Craiova. Cuplurile care își îndreaptă atenția către acest centru medical trebuie să știe că aici pot avea parte de servicii precum stimularea hormonală pentru inducerea ovulației, corectarea histeroscopică a infertilității, instilații utero-tubare, dar inseminare intrauterina și fertilizare in vitro.
Clinici fertilizare in vitro - Centrul de Reproducere Umană Asistată Gynatal din Timișoara. Și aici se pot realiza mai multe proceduri medicale care vă pot ajuta să vă îndepliniți visul de a avea proprii copii. Specialiștii în infertilitate de aici pot efectua mai multe tratamente în acest scop, dintre care enumerăm monitorizarea foliculară, stimularea ovarian și suport hormonal.

Riscurile celor două metode

În încercarea lor de a-și îndeplini cât mai repede dorința de a deveni mame, femeile sunt dispuse la multe sacrificii, și de multe ori ignoră faptul că aceste două metode, fertilizarea in vitro sau inseminarea artificială, sunt proceduri medicale care implică și anumite riscuri.

De aceea, medicii specialiști le atenționează le atenționează pe pacienter asupra riscurilor fiecăruia dintre ele, ce este normal și ce nu să simtă în timpul tratamentelor, a procedurilor propriu-zise, sau după încheierea acestora. Vom încerca să le prezentăm și noi, în rândurile de mai jos.

În cazul inseminării artificiale, există riscul, dacă-l putem numi așa, de a se produce o sarcină gemelară. Cu toate acestea, majoritatea femeilor nu consider acesta un risc, ci mai mult o răsplată a faptului că au reușit să treacă cu bine peste toate încercările de a reuși să aibă un copil. Un alt risc, ceva mai scăzut, este cel de hiperstimulare ovarian. De asemenea, sunt și cazuri, extreme de rare ce-i drept, când în urma unei astfel de proceduri  pot apărea riscuri de infecții transmise prin mostra de spermă sau chiar riscul instalării unei boli venerice.

În cazul fertilizării in vitro, protocolul urmat este mult mai complex decât în cazul unei inseminări artificiale. De obicei este nevoie de tratament hormonal, așa că principalul risc cu care se confruntă pacienta se referă la hiperstimularea ovarian. Aceasta se produce deoarece cu ajutorul tratamentului pe bază de hormoni femeia este ajutată să producă mai mulţi foliculi de calitate decât în mod normal, pentru a spori astfel rata de reuşită a procedurii. Este foarte important în acest caz ca dozarea hormonală să nu fie realizată la întâmplare, cu doar sub atenta supraveghere a unui medic specialist. Pentru a nu se ajunge la hiperstimulare, în ultimele zile înainte de puncția foliculară, este necesară o atentă monitorizare. Cu toate acestea, chiar dacă se ajunge și la hiperstimulare, aceasta poate fi ţinută sub control. Principalele simptome ale hiperstimulării ovariene se referă la balonare sau durere abdominală.

Rețineți însă că este nevoie aproape întotdeauna și de consiliere psihologică (unele clinici de reproducere umană asistată chiar oferă și astfel de servicii) pentru că șansele de reușită în urma acestor metode nu sunt foarte mari. În încercarea de a concepe un copil, indifferent prin ce cale, stresul sau depresia au un rol hotărâtor, așa că încercați să nu vă lăsați doborâtă de eventualele piedici sau eșecuri.

fertilizare chisinau

Fertilizare în vitro la Chișinău

Din ce în ce mai multe cupluri se lovesc de problema infertilității în momentul în care își doresc să aducă pe lume un copil. O astfel de problemă poate fi soluționată prin intermediul fertilizării în vitro, iar această procedură este posibilă în Republica Moldova, la clinica Medpark. Medpark oferă pacienților […] mai mult »

fiv repromed

Fertilizarea în vitro la Repromed

Repromed este o clinică privată din Chișinău, specializată pe tratamentul infertilității la femei și la bărbați. Repromed dispune de specialiști cu înaltă calificare și experți în reproducerea umană. Pacienții pot beneficia la Repromed de servicii medicale de cea mai bună calitate, în conformitate cu standardele europene. Viziunea Centrului Medical Repromed […] mai mult »

Fertilizare in vitro Ungaria

Fertilizarea în vitro reprezintă ultima procedură de fertilizare în cazul cuplurilor care se confruntă cu problema infertilității. Dacă este momentul să apelați la o astfel de procedură, noi vă recomandăm o clinică în Ungaria care promite cele mai bune rezultate în astfel de situații. Kaali este un institut care datează […] mai mult »